17 Temmuz 2008 Perşembe

14 temmuz

1 yorum:

ürk dedi ki...

metamorfozlu avuçlar iki haftalık açlık grevine başlarlar K anıtının açılışından sonra, korkuyla mücadele bürosu solmaya başlayacak renkler listesini henüz yayınlamıştır.

çöreklendikleri yerde susam serpilir yılanların üzerine, kuru ve çatırdayan herşey lezzetlidir, bir önceki yüzyıla ait birşeymiş gibi görünür yıkım. bugünlerde hava çok sıcak olsa gerek, olması gerektiği bir sıcaklık, olması gerektiği kadar soğuk olan bir kışın ardından pek bunaltıcı olmasa gerek. olması gerekenlerin ardından bir hata başını gösterir dişsiz ağzıyla gülümseyerek, tuvalet taşına serilmiş pamukların üzerine düşer bir larva. şu genetiğiyle oynanmış olanlardan, kanatları çıkmayacaktır ve ömrü boyunca iki yarayı sallayıp duracaktır uçmak için, doğrulmak için fazla ağırdır boynuzları ve alnına korkuyla mücadele ekiplerinin onayından geçtiği gösterir post-it asılmıştır. doğduğu gün kimse isim bulma telaşına düşmemiştir, o ismini yıllar sonra yumuşak orman toprağı içinde debelenir ve inorganik sevdasını gömmeye çalışırken tesadüf eseri bulur. o günün anısına hala yaprak döker bazı ağaçlar, kutsal bir isimdir ama rahatsızlık veren bir emanettir. birkaç yüzyıl boyunca iyi bakılmış bir emanet...
korkuyla mücadele bürosu istihbarat şefliğinden bay ürk huzursuzca devinir uykusunda, bazı grupların ona sağlayacağı bilgiler kabus olarak sızmaktadır. başında bu bilgileri kaydeden isimsiz yazıcısı, aklında inorganik sevdası kalemin bıraktığı ize dalıp gitmiştir ve artık kendini tekrar etmeye başlamıştır. bay ürk uyandığında ilk iş olarak onu kovar, o da en yakın orman arazisinde, bir çam korusunda debelenmeye başlar. isimsiz katip topuklarına batan birşey yüzünden korkuya kapılır, solucanlar ve ihtimal halindeki dişleri. bu küstahlığa kalkışan yumuşakçaya haddini bildirmek için elini daldırır toprağa ve birşey parmak ucundan zorla girer. önce eline, koluna, gövdesine ve nihayet beynine yayıldığını hisseder. isim, kendi ismi, tüm isimsiz tarihi içinde ışıldayan yepyeni bir olay, bir dönüm noktası yanıp sönmektedir gözbebeklerinin arkasında. koşmaya başlar, koşar, tüm sek sek çizgilerinin üzerinden sıçrayacak koşar ve K anıtının gölgesi altında bulur kendini. 2 hafta süren asit yağmuru anıt dışındaki tüm betonarme oluşumları sindirmiştir. dünya ve sindirim sorunları. yepyeni ismiyle bakar anıta ve baktığı şeyin ne olduğunu unutur. kafasını çevirir, görüş açısı içindeki tüm nesnelere odaklanır tek tek. hiçbirinin ne olduğu konusunda hiçbir fikri yoktur, öznenin kimlik coşkusu içinde nesne kimliğini yitirmiştir. dünya yine bir yanıyla eksik kalmıştır. K anıtına yakın bir harabeye gizlenen korkuyla mücadele bürosu ekipleri katibi gözlem altına almışlardır, tek bir anımsama belirtisi gösterirse özel yapım silahlarıyla beynin bellekle ilgili kısmına nokta atışı yapacaklardır.